2015. április 8., szerda

#Kritika 389 Dear diary....

Dear diary .... ( x

Kinézet :

Amint megnyitom a blogomat elsőre az jut eszembe róla, hogy igénytelen és fekete. Hiányosak a modulok, hiányzik a design. A kinézet legfőképpen azt árulja el az íróról mennyire igényes, hogy blogot tudjon vezetni. Persze nem csak ezt teszi a blogot, hanem a jó történet is. A kettőnek sajnos nagyon sok köze van egymáshoz! Hiányzik a fejléc, ami nagyban megszokta határozni a blogok sorsát. Ajánlom, hogy egy teljes design készíts vagy, ha nem tudsz rendelj egyet!
A blogod nevére is kifogok térni, de most a színekről szeretnék beszélni. Túl fekete, ha egy szép háttér, megfelelő sablonnal lenne még az is jobban mutatna, mint ez a fekete lyuk!
A modulokban is számos hiányosságot fedezek fel, amiket jó lenne, ha betennél :
- Történet ( rövid ismertető miről is fog szólni a blogod )
- Oldalak ( Főoldal, Szereplők, Fejezetek, Díjak, Kritikák )
- Információk ( Ebben leírhatnád amit a blogodról csak tudni kell )
- Statisztika
- Rendszeres olvasók
- Chat
- További blogjaid ( már ha vannak )
- Cserék
- Magadról
A blogarhívum helyett, szebb ha egy helyen gyűjtöd össze a részeket, sokkal jobban átláthatja az olvasó. Ami most is megtalálható az oldalakban! Észre vettem, hogy a véleményeknél ( ahol pipálni kellene ) négy lehetőség van, miközben én csak hármat tudok elolvasni. Elég, ha két légyeges szóval fejezed ki magad pl : Tetszik! Nem Tetszik! páros vagy Következőt! Többet ilyet ne!
Ha karaktereket választanál, a szereplőknél ajánlom egy rövid gondolat menetet írj le és ne azokat az adatokat, miknek a történetből kellene kiderülne, ilyenre gondolok, mint például kor, születési hely, idő, stb.

25 / 10

Történet :

Először is azt néztem meg, mikor posztoltál utoljára. Ami már legalább 6 hete történt, februárban. Ezek után a prológust kerestem, ami rövid előzménye lehet a blognak vagy akár a jövőből emel ki egy részletet, de nem találtam. Néhányan azt szokták mondani, nem kötelező a prológus, de én most még is hiányolom. Egy rövid, lényegre törő kis bevezető, ami miatt az olvasó igen is olvasni fogja a blogot. Említettem, hogy a névre is ki fogok térni, mert ez most nagyon zavar. Dear diary.... - ami röviden annyit tesz Kedves naplóm.... Ebben a címben annyira nincs egyediség, hiszen számtalan blognak ugyan ez a címe és a legtöbb alkalommal köze sincs semmilyen naplóhoz. Az ember ebből azt gondolná, hogy napló szerűen mesélni el a napjait vagy esetleg egy napló körül forog az egész történet, de ilyenről szó sem szokott lenni. Egy cím is sokat segít a történeten.
Nagyon rendszertelenül hozod a részeket, az olvasók utálnak hónapokat várni a következő részre, ajánlanám, hogy először magadnak írj meg jó pár részt előre és csak aztán kezd publikálni a történetet. Nagyon zavar, hogy dőltre állítottad a sorokat, ne csináld, mert nem szép. Ezt inkább akkor használd, amikor magában gondolkodik vagy beszél a szereplőd. Azt sem ártana feltüntetni kinek is a szemszögéből íródik egy adott rész! Ne hagyj ennyi entert, jobban kellene figyelned a helyesírásra, több gondolat - történés - menetet tehetnél egy részbe! Ezeket a másnap reggeleket is hagyd el, inkább írd le mik történnek, hogy már reggel van és készülődik meg hasonlók. A sok pontot is elhagyhatnád a mondatok után, csúnya! Egyszerűen ahogy a magyar nyelvben is van tegyél egy pontot, felkiáltó jelet vagy kérdő jelet, ahogy a szituáció megérdemli! Se a részekben, se az olvasókban nem dúskálsz. Első sorba magadnak írsz még is fontos mások véleménye különben nem publikálnád blog formájában! A történeted nem nyerte el a tetszésemet, úgy vélem fejlődnöd kellene még az írás terén. Sokat kellene olvasnod és gyakorolnod, mind a helyesírást, mind a mondat alkotásokat!

25 / 10

Nem szerettelek volna megbántani, de ez a véleményem és remélem megfogadod a tanácsaimat! 

Összesen : 50 / 20

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm! Igyekszem majd kijavítani a hibákat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen írtam kritikát a blogodról! :)

      Törlés