2015. március 13., péntek

#Könyvajánló - Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet (Csak lélegezz! #1)


Fülszöveg:
   "Senki sem próbált szóba állni velem, én is elvoltam magamban. Az volt az a hely, ahol mindennek biztonságosnak és könnyűnek kellett lennie. Hogy sikerült Evan Mathewsnak egy nap alatt lebontania az én állandó világomat?Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat.

Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről és a törékeny reményről. Az Elakadó lélegzet a nagy kritikai elismerést aratott trilógia első kötete."

A könyvről pár szó:
  Sokat hallottam róla, mindenhol csak pozitívumokat, így úgy döntöttem, amikor már az ötödik könyvekkel foglalkozó oldalon olvastam, hogy mennyire tetszett nekik, hogy én is elolvasom, lesz, ami lesz. Nem bántam meg! Rájöttem, hogy én inkább az ilyen könyvekhez vonzódom, aminek a története egy dráma, de egyben romantikus is, de még van egy kategória, ami közel áll hozzám, amit a későbbiekben majd megismertek.
  Nem akarok sokat beszélni a könyvről, mert akkor képtelen lennék leállni, de megpróbálom irányítani magam, hogy ne áruljak el mindent, ami érdekessé teszi a történetet.
  Emma a nagynénjénél (Carol) és a nagybátyjánál él, mivel az édesapja meghalt, az anyja pedig alkoholista lett, így nem volt képes róla gondoskodni. Ám Carol nem igazán örül ennek az egésznek. Emmát, csak púpnak érzi a hátán, amit ki is mutat, bántalmazás és erőszak formájában. Mikor a lány bonyolult életébe megérkezik Evan, minden megváltozik. Szerelmes lesz. Viszont az már egy másik kérdés, hogy a túlélés mellett, van-e hely a szerelemnek is?
  A könyv elején megtudhatjuk, hogy Emma jó tanuló és szintén jó sportoló. Mindent elkövet, hogy minél kevesebb időt töltsön otthon, ha lehet azt a helyet így nevezni... Számolja a napokat, míg végre egyetemre mehet és megszabadulhat Caroltól. Gondolom mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért nem szól senkinek sem, a bántalmazásokról? Egyszerű a válasz, van két unokatestvére, akiket nagyon szeret. Miattuk nem tesz feljelentést vagy egyéb közbeavatkozást. Nem szeretné, ha nekik is szülő nélkül kellene felnőniük. Mikor találkozik Evan-nel szép lassan minden szabályt megszeg, amit eddig sosem tett. Evan-nek nehezen, de sikerül közel kerülnie hozzá, ám a lány, még mindig nem teljesen őszinte vele... Az egyetlen, ami nem tetszett a történetben az a vége volt. Nem azért, mert rossz volt, hanem, mert sokat kellett várni a folytatásra, hogy kiderüljön mi is történt.
  A karakterek mind nagyon tetszettek. Jól alakította őket az író. Mindenkit meg lehetett ismerni, szép lassan a történet során. Akinek a karakterét kicsit túlzásnak tartom az Carolé, nem tudom, hogy a való világban létezik-e ilyen nő, de remélem, hogy nem, ha meg mégis akkor valahol a rácsok között éli az életét. 

  Imádtam a könyv minden egyes sorát, nagyon hamar végeztem vele. Amikor eljött az este vagy tanulnom kellett volna, nem tettem félre, amíg úgy nem éreztem, hogy itt most le tudom tenni. Remélem vannak köztetek olyanok, akiknek felkeltettem az érdeklődését és elolvassák majd a történetet. Ha így van, akkor én felteszem nektek pdf-ben. Már a második része is megvan, szóval azt is feltöltöm nektek annak ellenére, hogy arról nem írtam, viszont azt is nagyon szerettem és alig várom a befejező részét! Jó olvasást és szórakozást!


G.B.Evelyne

1 megjegyzés: