2015. május 5., kedd

#Kritika 400 Hibrid

Hibrid
Kinézet:
   Naomi B. ismét kitett magáért és egy csodálatos designt készített. Szerintem az előző mondatomból ítélve már sejted, hogy nagyon tetszik nekem a blogod külseje. A kék és a fekete árnyalatai nagyon jól harmonizálnak egymással, amit ki is használt a szerkesztő.
   A fejléc szerintem gyönyörű lett. Nagyon tetszik rajta a tigris és a lány is. Így jól néz ki, hogy az előbbi kettőre is lett téve gy csöppnyi kékség. Ezért nincs az az érzés, hogy azok nem odavalók. Tetszik, hogy nem az egész fejléc lett kék színű, hanem csak néhány része. Nem egy túl zsúfolt fejléc, de megvan a maga különlegessége, amitől még szebbnek néz ki. Egy dolog van csak amit megváltoztatnék rajta és az nem más, mint a Hibrid felirat betűtípusának a vastagsága. Szerintem ez túl vastag, vékonyabb lehet, hogy jobban mutatna.
   A moduloknál minden rendben, és minden a megfelelő helyén van. A modulok címe rendesen olvasható és a betűtípusuk nagyon szép. Azt hiszem ez miden amit mondani tudok, mert a blogod igazán igényes designt kapott, amiben nem nagyon találtam hibát.

25/25

Történet:
   A prológus számomra rövid és nem túl sok információt árul el a történetről. Nos ez lehet, hogy jó és lehet, hogy nem. De azt hiszem ebben az esetben jó, mert azok a dolgok, amiket ebben leírtál, eléggé figyelemfelkeltők, érdekesek és ami a legfontosabb, hogy egyedik. Igaz, csak az új állatfajról írsz benne, de ez nem is olyan nagy hiba, hiszen a történet is róluk lett elnevezve. Én vártam volna még egy pici háttér információt, ami még jobban felkelti a figyelmemet. Viszont már itt a prológusban rádöbbentem, hogy mennyire ki van dolgozva a történet és, hogy biztos rengeteg munkádba tellett, hogy egy olyan történetet hozz létre, ami nem található meg minden második blogon.
   Mikor belekezdtem az első rész olvasásába, meglepődtem. Hogy miért? Én személy szerint valami mást vártam volna. Mégpedig azért, mert nekem nem tetszik, mikor egy történet úgy kezdődik, hogy XY vagyok, x éves és gazdag családból származom. Ezek a sorok nekem a sablonos blogokra emlékeztetnek. Nem kérhetem, hogy írd az első részt, hiszen bunkóság lenne ilyent kérni, de legközelebb figyelj oda, hogy egy történetet ne a fent említett sorokkal kezd el. Hiszen az több emberben is a sablonosság gyanúját kelti fel az adott történetről. Vigyél bele több egyediséget, vidd bele magadat és ne az elfogadott vagy többek által ismert kezdéssel kezdj, hanem egy olyannal, amik meglepik az embereket. Hidd el, nem vétek egyedinek és különlegesnek lenni a mai világban.
   Már a harmadik rész után feltűnt, hogy nagyon rövidek a részek. Már éppen, hogy belemerülnék a rész olvasásába, a sorok elfogynak és véget ér a rész. Miután ezeket a sorokat leírtam, megnéztem az utolsó föl tett részt, hogy milyen annak a hosszúsága és csalódottan tapasztaltam, hogy az is igencsak rövid. Nem tudom, hogy miért ilyen rövidek, lehet, hogy nincs időd vagy esetleg ihleted, de, ha körülbelül kétszer ilyen hosszúak lennének, mint most, akkor sokkal élvezhetőbb lenne az olvasása. Azt hiszem én összezavarodtam. A negyedik résztől kezdve a részek egyre hosszabbak lettek, amiknek én csak örülök. Viszont a tizennyolcadik már megint aprócskára sikerült. Erre az a tanácsom, hogy próbáld tartani magad egy általad felállított hosszúsághoz. Mert az sem jó, mikor az egyik érsz kb nyolcszáz szavas a másik meg ezernyolcszáz. Van egy kis különbség a kettő között, szóval próbáld megtalálni az aranyközéputat.
   Az első tíz rész, körülbelül arról szól, hogy a lány már mennyire várja, hogy megkapja a hibridjét, a következőkben pedig már az undok Hibrid van, aki mogorva és nem éppen túl barátságos. Szerintem nagyon elhúztad, hogy megkapja a lány a Hibridet, túl vontatottnak tűnik így a történet. Számomra a lány egy elkényeztetett, gazda család csemetéjének tűnik és egyáltalán nem szimpatikus. Nem foglalkozik másokkal, csak azzal, hogy megkapja azt, amit ő akar, ezen esetben a Hibridet. Lehet, hogy a történet folyamán változni fog a jelleme, de azokból a részekből, melyeket elolvastam ezt a véleményt szűrtem le a leányzóról.
 Nagyon zavart, hogy majdnem minden mondat mögé három darab pontot teszel. Őszintén megmondva a tizenötödik rész után már mérges is lettem és abbahagytam az olvasást, mert nagyon zavarta a szemem a sok pont a mondat végén. Nem tudom mit akartál ezekkel szimbolizálni, de valószínűleg az nem sikerült a reakciómból ítélve. Nem ítélem el én sem a három pont használatát a baráti beszélgetésekben, de azt gondolom, hogy egy ilyen történetben nincs ennek helye. Főleg nem úgy, hogy körülbelül minden második vagy harmadik mondat így végződik. Ne támaszkodj a pontokra, próbáld meg szavakban megfogalmazni azt amire gondolsz vagy esetleg amire a történetbeli lány gondol.

   Nem állítom, hogy olyan érett voltam mint egy átlagos 17 éves... sok dologban elég gyerekes vagyok még most is, nem hogy akkor... Ha valamit eltökéltem, azt nem adtam fel soha.
Viszont most be kellett lássam, hogy adnom kell magamnak egy kis időt amíg eszemben jut...

   Nem állítom, hogy olyan érett vagyok, mint egy átlagos tizenhét éves. Sok dologban elég gyerekes vagyok még most is, nem hogy akkor. Ha valamit eltökélek, azt nem adom fel soha. Viszont most be kell, hogy lássam, adnom kell magamnak egy kis időt amíg eszembe jut.

   Ebben a kis szövegrészletben próbáltam szemléltetni veled a három pontok gyakoriságát és, hogy szerintem milyen lenne egy pont végződéssel ezek a mondatok. Viszont itt nem csak a pontokat, hanem más szavakat is kijavítottam. Sokszor észrevettem, hogy akár egy mondatban is kevered a múlt és a jelen idő használatát. Erre figyelj oda nagyon, mert elég furcsa mondatok kerülhetnek ki a kettőnek ötvözésekor. Válaszd ki az egyik igeidőt és csak azt használd, de persze van kivétel is. ha például a jelen időt választod, akkor a múlt időt akkor alkalmazhatod, mikor visszaemlékezés van, de olyankor se keverd egy mondatba a kettőt!
   
   Nem értettem mit véthettem. Ő egyáltalán nem ismer engem??? o.O A futópadot ajánlja a lányának, akinek egy fekvőtámasz is gondot okoz? Na jó... nagy levegő, és a kívánt eredmény érdekekében feláldozom magam, a futás oltárán...

   Ezt a szövegrészletet azért másoltam be, mert találkoztam egy teljesen nem odaillő dologgal. Megtalálod mi az? Ha nem akkor segítek. Erre a kis o.O hangulatjelre gondoltam. Találkoztam :) smileykkal is és ezekről is szinte ugyanaz a gondolatom, mint a három pontozásról. Ma világban rengetegen használják a hangulatjeleket és elfogadottak is, de egy történetben, melyet több ezer ember olvashat nyilvánosan, nincs helyük. A fogalmazás sok színű, aminek megvan az a gyönyöre, hogy változatos szóhasználattal rengeteg mindent le tudunk érni, ezáltal az érzéseket is. Írd le szavakkal, hogy milyen boldog a szereplő, vagy esetleg, hogy miért érzi úgy magát, ahogy. Hidd el, te is képes vagy megfogalmazni szavakkal az érzéseiket és nem lesz szükséged hangulatjelek alkalmazására.
   Figyelj arra, hogy mielőtt megosztod a nyilvánosságnak az adott részt, többször is olvasd el a szöveget, mert lehet, hogy vannak benne, hibák, sőt még biztos is, hogy találni fogsz bennük. Sok elírt szóval találkozta, amiket ezáltal megelőzhettél volna. 
   Találkoztam számomra furcsa szavakkal, amiknek én nem tudom a jelentését, de még a létezéséről sem hallottam. Egyik ilyen volt a pagoda. A googleon kellett utána néznem, hogy mi is ez pontosan. Szerintem több olvasó is így volt ezzel, szóval szerintem leírhattad volna, hogy hogyan néz is ki ez a pagoda a történetedben.

25/18

Összesen: 50/43

Elnézést, ha valamivel is megbántottalak, nem állt szándékomban. Én csak a saját véleményemet mondtam el, de az már rajtad áll, hogy megfogadod-e a tanácsaimat vagy még sem. További jó blogolást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése