2015. március 15., vasárnap

#Könyvajánló - Katie McGarry: Feszülő húr (Pushing the Limits #1-2)


Fülszöveg:
  "Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem tud visszaemlékezni a teljes igazságra. 
Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna. Valószínűleg semmi közös nincs bennük. 
Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztat azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI."

A könyvről pár szó:
  Először is, szeretném elmondani, hogy ez nem egy csöpögős szerelmi történet - bár az is van benne - hanem, két, sok gyötrelmen keresztülment fiatal útjáról szól. Hogyan találják meg önmagukat és boldogságukat. Nem mindennapi történet, ami az elején nem igazán derül ki, de a fejezeteket olvasva, egyre kíváncsibb leszel, hogy mi történt a két főszereplővel és amikor minden kiderül, akkor az egész sokként ér majd, vagyis velem így volt. Mielőtt belemennék kicsit részletesebben a történetbe, szeretnék néhány dolgot elmondani, ami nagyon tetszett a könyvben. A könyv elejében található egy dallista, ami segített az írónak a történet megírásában. Nekem nagyon tetszett, hogy megosztotta velünk, mivel ha meghallgatjuk őket, nem egy jelenet jut eszünkbe és játszódik le a fejünkbe, miközben olvassuk a szöveget és hallgatjuk a dallamot. Nem tudom, hogy van-e még olyan könyv, aminek a végén készítenek egy interjút az íróval - eddig én nem találkoztam még ilyennel - de itt van. Ez nagyon tetszett benne. Sok dolgot megértettünk ennek köszönhetően. Az egyiket szeretném megosztani veletek. Szerepelt benne egy kérdés, amiben az állt, hogy az íróval történt-e hasonló eset, mint Echo-val. Történt, amit én szeretnék nektek elmesélni, röviden. Még általánosba járt, amikor megharapta egy kutya, amire ő nem emlékezett. Körülötte mindenki tudta, hogy mi történt vele, honnan vannak a sebek, de ő nem. A főiskolán, viszont néhány emléke visszatért, amikor egy másik kutya újra rá akart támadni. Az egész történetre nem emlékszik, de néhány kép kitisztult előtte, ennek köszönhetően. Imádom azokat a könyveket, aminek van valós alapja. Rendben, nem teljesen igaz, hogy valós alap, mert a történetben sokkal brutálisabb dolgok történnek, de egy picit, így talán jobban megérted, hogyha tudod, hogy mi történt az íróval...
  Most viszont beszéljünk egy kicsit a történetről. Egy gazdag családból származó lány és egy rossz körülmények között élő fiú élete, akik egy nap találkoznak, mivel így szeretné a sorsuk. Természetesen először utálják egymást, de mégis ott van közöttük a vonzódás, ami végül nyer. Eleinte nem igazán értettem, hogy miért mondja mindenki, hogy olyan jó könyv, de amint a történet elkezdett kibontakozni, rájöttem. Hihetetlen élményeket írt le, ami engem sokszor a sírás határára késztetett, de nem bántam meg, hogy elolvastam. Örülök, hogy így tettem, mert nem maradtam le egy csodás könyvről, ami rávezetett pár dologra. A történet váltakozó szemszögű, így mindkét főszereplővel és annak történetével is megismerkedhetünk, ami sokkal közelebb hozza hozzánk őket, vagyis szerintem. Mindkét családnak betekintetést nyerhetünk az életébe, amiről inkább nem szeretnék mesélni, hogy ti is magatoktól jöhessetek rá, ahogy én is. A mellékszereplőknek is nagy szerepük van benne, majd mindjárt megértitek, hogy miért mondom ezt.
  Örömmel mondhatom, hogy ez a könyvsorozat a kedvenceim közé került és azt hiszem, senki sem lesz képes kivenni onnan. 

A könyv nekem le van töltve pdf-ben, de ide sajnos nem tudom feltenni, mivel az oldal megszűnt, ahonnan a linkje volt, de ha valaki el szeretné olvasni, az írjon nekem e-mailt és elküldöm neki!
Könyv előzetes:


Fülszöveg (Pushing the limits #2):
  "Ha kiderülne az igazság Beth Risk családi életéről, a tizenhét éves lány édesanyját börtönbe zárnák, ő maga meg ki tudja, hová kerülne. Mindenáron védeni igyekszik tehát az anyukáját, mígnem egy szép napon a nagybátyja beavatkozik, és választásra kényszeríti Bethet: az anyukája szabadsága vagy a saját boldogsága. Így találja a lány egy fedél alatt magát a nagybácsi feleségével, aki ki nem állhatja, és új iskolában, ahol senki sem érti meg. Egyetlen srác kivételével, akit viszont ő nem akar közel engedni magához, de hiába… Ryan Stone a város büszkesége, népszerű baseballsztár – olyan titkokkal, amelyekről mélyen hallgat. Még a barátai előtt is, akikkel pedig mindenben osztozik, például őrült fogadásokban. Vajon mi a legőrültebb fogadás tárgya? Randira hívni a deszkás csajt, aki fütyül rá. Ám ami fogadásnak indul, heves vonzalommá változik, amelyre se Ryan, se Beth nem számított. A kifogástalan hírű fiú egyszeriben kockára teszi álmait – és az életét – a lányért, akibe szerelmes, a lány pedig, aki senkit sem enged igazán közel magához, immár saját meggyőződését vonja kétségbe…"

A könyvről pár szó:
  Miután elolvastam a sorozat első részét, már nagyon vártam, hogy elkezdhessem a másodikat, ami nem Noah és Echo életéről szól, de ők is szerepelnek benne egy keveset. Az első részben Beth már megjelent, mint Noah barátja, bár nem igazán kedvelhető karakterként, de ott nem ismertük a történetét, itt viszont mindent megértünk majd vele kapcsolatban. Itt is váltott szemszögek vannak, így mindkét főszereplő letét megismerjük, amiről most egy picit beszélni is fogok, de nem megyek bele az összes részletbe.
  Beth egy olyan 17 éves lány, akivel már minden rossz megtörtént és az, hogy a nagybátyja a segítségére siet is közéjük tartozik. Kiszakítja a lányt a környezetéből és egy olyan életbe kényszeríti őt, amibe nem akar részt venni. A nagybátyja csak két szabály betartását kéri tőle: nem találkozhat a régi barátaival (Noah és Isaiah, akik az első részben is szerepelnek), a másik pedig nem beszélhet és nem is találkozhat az anyjával. Am Beth nem olyan lány, aki megbízik mindenkiben, csak magában bízik, így mindent elkövet, hogy segíthessen az anyjának.
  Ryan, a város egyik neves családjának a fia, aki fogadott a barátaival, hogy megszerzi Beth számát, ám nem sikerül neki elsőre, de ő nem olyan srác, aki feladja. Mindig addig küzd, míg el nem éri, amit szeretne. Kiderül, hogy Beth ugyanabba az iskolába fog járni, ahová Ryan, így mindent elkövet, hogy elérje, amit akart. Beth észre sem veszi, hogy szép lassan új barátai lesznek és talán otthona is?! Ryan apja azt szeretné, ha a fia sportoló lenne, de mi van, akkor ha közben a fia az íráson is gondolkozik, vajon elég erős lesz és szembe fog szállni az apja akaratával, a könyvet olvasva kiderül majd?
  A gyötrelem mellett a két főszereplőre azonban rátalál a szerelem is...
  Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sorozatot. Eddig még nem találkoztam olyan személlyel, aki csalódott volna bennük, szerintem ti sem csalódnátok, ha elolvasnátok. Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket és nekikezdtek majd. Jó olvasást és szórakozást hozzá!

Ez a könyv is le van töltve, csak nincs már meg a linkje, így nem tudom kitenni, de ha érdekel, akkor szívesen elküldöm nektek, e-mailben.
Előzetes:

G.B.Evelyne

18 megjegyzés:

  1. Halihó! Eltudnád küldeni nekem a könyveket?
    oroszvirag@gmail.com
    Nagyon megköszönném :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!:)
    Eltudnád küldeni nekem is?
    dodorinna@gmail.com
    Előre is köszönöm!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, persze egy pillanat és már küldöm is :)
      Nagyon szívesen!

      Törlés
  3. Szia nekem is el tudnád küldeni őket?
    nefe9399@gmail.com

    VálaszTörlés
  4. Szia! Megtennéd, hogy nekem is átküldöd?

    Nagyon szépen köszönöm!

    kelemen.gina@gmail.com

    VálaszTörlés
  5. Szia! Megtennéd, hogy nekem is átküldöd?

    Nagyon szépen köszönöm!

    kelemen.gina@gmail.com

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Légyszi elküldenéd mindkettőt a nicki96@citromail.hu-ra? Előre is nagyon köszönöm!!
    Niki

    VálaszTörlés
  7. Szia, elküldöd? Már mindenhol kerestem, de nem merem.megvenni amíg nem olvastam!:) kalinagreta8@Gmail.com

    VálaszTörlés
  8. Szia! :)
    Nekem is eltudnád küldeni mind a két részt? Erre az e-mail címre: eszti.01@citromail.hu
    Előre is köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  9. szia, eltudod nekem is küldeni? C: eulsstudio@gmail.com
    Igazán hálás lennék!
    VTS.

    VálaszTörlés
  10. Szia! Eltudnád nekem is küldeni mind a két részt? schaffer.beki @gmail.com Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    EL tudnád nekem is küldeni a részeket?

    Köszönöm előre is!
    üdv
    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az email cím lemaradt :-)
      evadarabos1983@gmail.com

      Törlés
  12. Szia! El tudnád küldeni őket? hegezsozso@gmail.com előre is köszi :)

    VálaszTörlés
  13. erer1000@windowslive.com

    elküldenéd a két részt?:)

    VálaszTörlés
  14. Szia. Kerhetnem a könyvek pdf változatát?

    VálaszTörlés
  15. Szia el tudnád nekem is küldeni a könyveket? Nagyon szépen köszönöm. :))
    dora.gergelics@gmail.com

    VálaszTörlés