2014. július 30., szerda

#Kritika 336 Angyalok vigyáznak ránk

Link: ( x )


Kinézet:
A fejléc nem az a jól megszerkesztett, effektekkel teli munka. Azt sajnos nem tudom mondani, hogy nagyon tetszik, de azt sem, hogy nem. Valamiért megfogott, de, hogy miért azt nem tudom. Igazából ez csak 3-4 képből összemosott kép és valljuk be, a mérete sem a legelőnyösebb. Szerintem szebb lett volna, ha nagyobb méretbe készíted és valami textúrát is rakhattál volna rá. Egyszerű fejléc, ami illik is a történethez, de szerintem, hogy jobban megtudd fogni az olvasókat és a blogra látogatókat egy figyelemfelkeltőbb és szebb fejlécet kellene csinálnod, egy olyant ami után azt mondja az olvasó, hogy a kép teljesen a történetet tükrözi. A háttér színe illik a fejléc színéhez, de a virágminták nemigazán. Lehet, hogy szebb lenne, ha csak egy sima, egy színű hátteret állítanál be. Persze olyan ami illik a fejléchez is. A fejléc melletti két vastag fehér csík nem igazán tetszik. Tudom, hogy azt nem direkt raktad oda, de ha bemész a sablontervezőbe a méreteknél azt hiszem áttudod állítani, hogy keskenyebb legyen ott a hely. A modulok sorrendje sem igazán jó. A feliratkozókat feljebb tenném, a szavazásokat pedig  lejjebb.
Az általam felállított helyes sorrend.

 1. Rendszeres olvasók
 2. Chat
 3. Blogarchívum
 4. Olvasd el ha már itt vagy
 5. Ennyien néztek be ide
 6. Ki a kedvenc szereplőtök?
 7. By.Angel
 8. Verseny
A modulok címének a betűmérete szerintem lehetne egy kicsivel nagyobb, úgy ahogy a bejegyzések címének a betűmérete is. Nem igazán értem, hogy a dátum mögötti rész miért barna, mikor az oldal fehér. Szerintem vagy az oldal színét is állítsd át barnára, vagy a dátum mögötti részt fehérre.
Azt hiszem még ez is idetartozik, mert ez is javítja vagy hiánya rontja a kinézetet. Szóval én most a sorkizártra állított bejegyzésekre gondolok, jelen esetben a nem erre állított szövegekre. Mikor írod az adott részt, akkor szerintem a balra zárt helyett állítsd át a sorkizártra, mert attól rendezettebbnek, jobban átláthatóbbnak fog tűnni a blogod. Nem mellesleg úgy könnyebben is lehet olvasni.

Történet:
Mielőtt belekezdtem volna az olvasásba, megnéztem a szereplők menüpontot. Mikor megláttam, hogy a főszereplő lányod és fiúd is csupán 13 éves, nagyon meglepődtem és ennek az évszámnak a hatására egy picit unszimpatikus lett a blogod. Nem tudom, hogy te ennyi idős vagy-e, vagy sem, de szerintem a 13-at állítsd át 17-re akár 18-ra. Elhiszem, hogy mostanság a 13 évesek is idősebbek a korukhoz képest, hisz én is voltam ennyi idős, de ezzel a történet kevésbé lett elhihető, elfogadható. Ráadásul úgy, hogy a 13 éves kislány menti meg a történetedben az embereket. Ha idősebb lenne ez a karakter akkor szerintem jobban befogadhatóbb is lenne a történet.
A történet engem nem igazán fogott meg. Már rengeteg ilyen angyalos blogot olvastam, ahol a lány védi a fiút, aztán pedig összejönnek. Nekem a részek kicsit olyan kuszák, összevisszák. Nem igazán érzem azt a fajta letisztultságot az írásodban sem. Szerintem gyakorolj minét többet, írj történeteket, novellákat amit aztán mutass meg egy olyan embernek, aki majd kifejti róla a véleményét és segít előbbre lépni.
Találtam néhány helyesírási hibát is, és a párbeszédek mögé néha oda írhatnád, hogy azt ki mondta és milyen volt az adott embernek az arca, a mimikája mikor beszélt. Leírhatnád, hogy mit érez az adott szereplő mikor történik vele valami, például mikor Rozi találkozott Mátéval nem igazán tudtam meg, hogy milyen érzések kavarognak benne. Szóval azt próbálom elmondani, hogy ne csak a cselekményeket írd le, hanem azt is amit a szereplő érez vagy gondol.
Remélem nem bántottalak meg, sok sikert a bloghoz.

Anastasia B.

1 megjegyzés:

 1. Köszönöm a kritikát!
  Egyáltalán nem bántottál meg :) Megfogadok minden tanácsot amit csak tudok :)
  xx Bogi

  VálaszTörlés